Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На порталі Дія доступні 5 нових послуг з усиновлення

Дата: 09.02.2023 15:02
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

📱На порталі Дія доступні 5 нових послуг з усиновлення. Ця процедура допоможе спростити і пришвидшити процес усиновлення.

👇Нові сервіси на порталі Дія:

🔹Усиновлення: продовження кандидатства: цією послугою можуть скористатися українці, які вже мають статус кандидата в усиновлювачі.

🔹Прийомні батьки, батьки-вихователі: реєстрація кандидатом: ця послуга актуальна для українців, які хочуть взяти дитину в сім’ю та стати прийомними батьками. А також для людей, які хочуть створити дитячий будинок сімейного типу. У такому разі дитина зберігає статус сироти, а названі батьки отримують підтримку від держави для догляду за неповнолітнім.

🔹Стати другим з батьків-вихователів чи прийомних батьків: цією послугою можуть скористатися людина, яка укладає шлюб з партнером, котрий вже має статус усиновлювача. У такому випадку прийомні батьки або батьки-вихователі стають на облік як подружжя.

🔹Опіка, піклування над дитиною: реєстрація кандидатом: ця послуга особливо актуальна для родичів осиротілих дітей, які хочуть стати їхніми законними опікунами чи піклувальниками. У такому випадку за дитиною зберігається статус сироти, а опікун або піклувальник стає офіційним представником дитини до здобуття нею повноліття. Водночас за його згоди дитину можуть усиновити інші люди.

🔹Усиновлення: зняття з обліку: цією послугою можуть скористатися українці, які мають статус кандидата в усиновлювачі, але не стали батьками і вирішили не брати на виховання осиротілу дитину.

⁉️Що потрібно зробити, аби скористатись однією з цих послуг через портал Дія:

➖ Зареєструватися або авторизуватися на порталі за допомогою електронного

підпису.

➖ Обрати необхідну послугу.

➖ Заповнити дані про адресу проживання, сімейний стан, чоловіка або

дружину та дітей, яких хочете всиновити.

➖ Дочекатися отримання даних з реєстрів. Це займе до 15 хвилин.

➖ Продовжити заповнювати заяву - підвантажити потрібні документи.

➖ Підписати заяву е-підписом та надіслати її на опрацювання.

☝Звертаємо увагу!

Заповнення даних заяви займає близько 30 хвилин, після чого служба у справах дітей перевірить дані та повідомить потенційних батьків або опікунів про своє рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора