Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

18 травня в Україні відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 10:00
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

📆18 травня в Україні відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу.

У цей день весь світ згадує жахливі події 1944-го року, коли сталінський режим скоїв один з найбільших своїх злочинів, звинувативши кримськотатарський народ у співпраці з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни та почалась примусова депортація корінного народу Криму, кримських татар. Депортація мала катастрофічні наслідки для корінного населення півострова, адже призвела до тисяч смертей кримських татар від голоду та хвороб.

Ці події – трагічна сторінка історії з мільйонами імен невинно загублених і репресованих наших співвітчизників. Протягом десятиліть кримськотатарський народ стикався з численними випробуваннями, але незламний дух і постійне бажання боротися за свої права завжди переважали.

На жаль, зараз Крим є тимчасово окупованою територією і трагедія кримськотатарського народу повторюється. росія, яка у 2014 році незаконно окупувала українську територію – Автономну республіку Крим, – знову чинить тиск і репресії на кримських татар.

🕯У День скорботи і пам’яті жертв депортації

кримськотатарського народу схилімо голови, вшановуючи тих, хто загинув у ті страшні роки репресій. Вічна пам'ять жертвам Геноциду кримськотатарського народу!

Не забуваємо, що боротьба триває й сьогодні! Крим – це Україна! 🇺🇦 Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора