Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті захисників України

Дата: 30.08.2023 11:54
Кількість переглядів: 38

Фото без опису

Український народ завжди з повагою ставився до своїх Героїв, мав традицію поховання та увічнення полеглих. Вшанування пам’яті борців – складова нашої ідентичності та непереможності, адже боротьба українського народу за незалежність тривала не одне століття.

Щороку, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

Саме в цей день, у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових, та загинула найбільша кількість українських воїнів. Сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни.

Сьогодні ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року

Ми ніколи не забудемо тих, хто бореться за Україну, хто віддав за неї своє життя.

Цінуймо свободу і незалежність! Робімо Україну кращою та сильнішою! Адже саме цього прагнули усі, хто загинув у боротьбі за нашу землю!

Вічна слава подвигу полеглих героїв!

🇺🇦Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора