Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відповідаємо на найпоширеніші питання

Дата: 09.01.2024 12:39
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

Відповідаємо на найпоширеніші питання

Що таке Реєстр територіальної громади (РТГ) ?

Це сучасна база даних, призначена для зберігання, обробки та використання інформації відповідно до вимог законодавства України для обліку осіб, які проживають на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Якщо простіше, це інформація про осіб, місце проживання яких зареєстроване на певній території.

Для чого потрібна актуалізація даних?

Актуалізація даних – це необхідність внесення актуальної інформації/змін до інформації про особу в Реєстр Сартанської територіальної громади (в тому числі, у разі зміни прізвища, паспортного документа та інших даних про особу, внесення дати реєстрації особам, які зареєстрували своє місце проживання до 04.04.2016 року).

Зокрема звертаємо увагу, що відомості про зареєстроване місце проживання малолітніх та неповнолітніх дітей також необхідно актуалізувати.

Коли необхідно вносити або змінювати дані?

- Витяг в мобільному застосунку чи на веб-порталі державних послуг Дія не формується (наприклад, через відсутність будь-якого документу, відсутність даних в реєстрі територіальної громади про дату реєстрації особи)

- Зміна особистих даних (наприклад, імені; прізвища через одруження чи інших причин)

- Заміна паспорта-книжечки на ID-картку (реквізити ID-картки будуть іншими ніж паспорта-книжечки)

- Виявлення особою помилкових даних у витягу

Звертаємо увагу, актуалізація необхідна для коректного зображення відомостей в Єдиному державному демографічному реєстрі, порталі «ДІЯ», Реєстрі територіальної громади.

Тільки після повної актуалізації даних в електронному Реєстрі жителі Сартанської громади Ви зможете отримувати Витяг про реєстрацію місця проживання в електронному вигляді в застосунку «ДІЯ».

В той же час, відсутність даних в РТГ в подальшому унеможливлює для громадян отримання електронних публічних послуг згідно ЗУ від 05.11.2021 року № 1871-ІХ “ Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”.

За додатковою інформацією пропонуємо Вам звернутись на гарячу лінію контакт-центру за номером телефону: - 0800332520. Подати заявку щодо актуалізації даних можна надіславши лист на електронну скриньку Відділу з питань надання адміністративних послуг Сартанської селищної ВЦА : vnap@sa.gov.ua .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора