Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Вишиванки у м. Дніпро

Дата: 18.05.2023 16:38
Кількість переглядів: 67

День вишиванки - це день, коли ми можемо віддати належну шану нашим предкам, які створювали неповторні шедеври вишивки, а також відзначити нашу єдність і гордість бути українцями.

Фото без опису

📆Сьогодні, з нагоди Дня Вишиванки, у м. Дніпро, мешканці Сартанської громади, спільно з головою Сартанської військово-цивільної адміністрації Олександром КУРКЧІ та головою Маріупольської районної державної адміністрації Наталією БУКРЄЄВОЮ долучились до відзначення Всесвітнього дня вишиванки.

🔹Захід розпочався зі вступного слова заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної.

Для участі у проведенні циклу майстер-класів з вишивки приєдналися 42 територіальні громади Донеччини, а також 35 культурних, освітніх, молодіжних центрів (хабів), що здійснюють діяльність в різних куточках України: Донецькій області, у Дніпрі, Києві, Умані, Вінниці, Одесі, Івано-Франківську, Тернополі, Черкасах, Кропивницькому. Між центрами організували телеміст, під час якого розповідали про елементи та техніку вишивання традиційного народного вбрання різних областей України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

☝️Раніше, до Всесвітнього дня вишиванки майстрині Івано-Франківська згаптували і передали квітку троянди на знак підтримки і єдності з Донецькою областю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора