Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Жива спадщина - живі громади»

Дата: 29.05.2024 11:57
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

Заступник керівника Сартанської ВЦА Юлія ПАНДАС та начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Сартанської ВЦА Тетяна ТАРАТУТА взяли участь у нетворкінгу «Жива спадщина - живі громади», який проходив в період з 24.05-27.05 та реалізувався ГО “Сила ідей” та ГО “ЦІР “Персона” за підтримки фонду ІЗОЛЯЦІЯ, фонду “Партнерство за сильну Україну”, який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів.

«Жива спадщина - живі громади» це проєкт про єдність і про людей, які від щирого серця зберігають нематеріальну культурну спадщину в своїх громадах. Запрошені носії та носительки елементів НКС, діти та молодь з громад, що представляють НКС, представники та представниці експертного середовища зі збереження нематеріальної культурної спадщини, представники і представниці громад Авдіївки та Слов’янська, Кривої Луки та Покровська, Сартани та Волновахи, Мангуша та Великоновосілківського району, Маріуполя та Лимана, Павлограда та Запоріжжя.

Управлінці та фахівці у сфери культури, представники організацій громадянського суспільства, носії та носительки елементів нематеріальної культурної спадщини Донеччини отримали знання від провідних культурних інституцій України, попрацювали над стратегією управління НКС, стали учасниками презентації книги «Нематеріальна культурна спадщина як найголовніший інструмент збереження української нації» за участі авторок Влади Литовченко та Валентини Дем’ян, обмінялися ідеями, досвідом та думками, отримали матеріали для саморефлексії, були учасниками майстер- класів презентації елементів НКС Донеччини та багато іншого.

Спадщина єднає, збережена нематеріальна спадщина робить нас багатшими, є нашим внутрішнім стержнем і внутрішньою силою.

І коли мільйони українців втрачають домівки, з ними залишається їх традиція, їх нематеріальна культурна спадщина, яка даватиме відчуття дому, де б ми не були.

Дякуємо організаторам за можливість стати частиною такого потужного проєкту та всім присутнім за участь, досвід, посмішки та вашу незламність!

Колись ми повернемося на свої землі, розміновані й очищені від усілякої нечисті. А на разі маємо зберегти те, що обʼєднує розсіяних мешканців громад - нашу нематеріальну культурну спадщину, нашу традицію.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 

   Фото без опису 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора