Сартанська селищна територіальна громада
Сартанська селищна військово-цивільна адміністрація Маріупольського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області»

Дата: 30.05.2024 12:00
Кількість переглядів: 61

Фото без опису27-29 травня 2024 року в м. Дніпро був проведений тренінг з оцінки потреб та перенаправлення осіб, постраждалих від торгівлі людьми. Він був організований та проведений громадською організацією «Альянс за громадянські права» за підтримки МОМ та фінансування Агентства США з міжнародного розвитку USAID та Міністерства закордонних справ Норвегії, в межах проєкту «Комплексне реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, гендерно зумовленого насильства, а також тих, чиї права були порушені внаслідок війни, у Донецькій області». У тренінгу взяв участь т.в.о. начальника відділу у справах сім ї, молоді та спорту управління з гуманітарних питань Олександр ЛАУКЕНБЕРГ.

⁉️ Під час тренінгу присутніх проінформували про:

ситуацію з торгівлею людьми в світі і в Україні;

масштаби та причини їх виникнення на різних рівнях;

нормативно-правову базу з протидії цим явищам;

виявлення постраждалих від торгівлі людьми і надання допомоги;

вплив війни на уразливість населення;

роль і суть дієвої допомоги постраждалим від торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства.

☝️Також учасники дізнались про діяльність представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, що допомагає постраждалим отримати психологічну підтримку, юридичну допомогу, соціальний супровід і консультування, медичні обстеження й лікування та перебування в реабілітаційному центрі МОМ.

☝️Важливо зазначити, що наразі ця тема є проблемною в контексті війни, коли багато людей є вкрай вразливими до експлутації. Тому такі тренінги є вагомими, адже вони допомагають краще зрозуміти проблему торгівлі людьми, її масштаби, причини та наслідки!

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора